Aktiivinen asukasyhteisö – vaihtoehtoinen asumismuoto senioreille

Elderly-at-Retirement-CommunityJokainen joutuu jossain vaiheessa elämäänsä pohtimaan, miten järjestää oma asumisensa vuosien kertyessä. Monet ihmiset haluavat ymmärrettävästi asua varttuessaan mahdollisimman pitkään omassa kodissaan ja niin pitkään kuin se ylipäätään on mahdollista. Kun voimat riittävät vielä aktiiviseen elämiseen ilman vanhainkodin palveluja, mutta samanhenkinen seura, apukädet lähellä kotia ja oman työpanoksensa antaminen yhteisen hyvän eteen kuulostaa kiinnostavalta vaihtoehdolta, on senioreille tarkoitettu yhteisöasumiseen hyvä vaihtoehtoinen asumismuoto oman toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Yhteisömme idea

Talomme on yli 48-vuotiaille aktiivisille aikuisille tarkoitettu asukasyhteisö (vähintään yhden kunkin asunnon asukkaista tulee olla yli 48-vuotias), jonka asukkaat jakavat arkensa. Talossa ikääntyvät ihmiset saavat tukea toinen toisistaan, mutta säilyttävät itsenäisyytensä.

Talo on täysin asukkaiden suunnittelema ja asukasyhteisön tarpeisiin tehty. Talon asukkaat omistavat kotinsa sekä talon yhteiset tilat. Asukkaat auttavat toisiaan muun muassa ruuanlaitossa, talon yhteistilojen huoltamisessa sekä muissa yhteisissä asioissa. Meillä apu ja omanikäinen seura on siis aina lähellä. Asukkaamme päättävät yhteisistä asioistaan itse, harrastavat sekä juhlivat yhdessä, joskin myös oma rauha on taattu.

Taloamme ei voi siis sanoa palvelutaloksi, eikä vanhainkodiksi vaan kyseessä on ennemminkin itsepalvelutalo. Henkilökuntaa eikä muita palveluja ei ole, vaan toiminta perustuu ennen kaikkea vuorovaikutteiseen toimintaan. Talomme on normaali asunto-osakelakiin perustuva HITAS-asunto-osakeyhtiö. Kunkin asukkaan asunto on tarkoitettu siis asukkaan omaan käyttöön. Talossamme on kuitenkin monipuolisesti yhteisiä tiloja, kuten keittiö, kirjasto, saunatilat ja kuntosali yhteiseen käyttöön jaettavaksi.

Missiomme

Missiomme asukasyhteisössämme on edistää varttuneempien henkilöiden aktiivista, laadukasta elämää oman kodin kaltaisessa asumismuodossa, ja ylläpitää sitä kautta asukkaidemme terveyttä, toimintakykyä ja hyvää mielialaa.

Miltä elämä asukasyhteisössä sitten näyttää? Lue lisää näiltä sivuilta aktiivisesta arjestamme asukasyhteisössämme sekä muista käytännön asioista talossa asumisesta. Sinua saattaa myös kiinnostaa artikkelimme aktiivisen ja laadukkaan elämän ylläpitämiseen, liikuntaan, ruokavalioon ja mielen virkeänä pitämiseen.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website